Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-ΜΟΝΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟ

1Κραυγή αγωνίας για τους απαχθέντες μητροπολίτες, αλλά και τις μοναχές της Μααλούλα, εκφράζει με επιστολή του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα ο Επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας Μητροπολίτης Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής Φίλιππος Σαλίμπα. 
Μεταξύ άλλων αναφέρει:

"δεν έχω την ειρήνη των Χριστουγέννων , όσο δύο αδελφοί μου επίσκοποι ο Boulos Yazigi και ο Youhanna Ibrahim είναι ακόμα σε αιχμαλωσία στη βόρεια Συρία και δεν υπάρχει καμία είδηση ​​από την απαγωγή τους . Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε αν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Επίσης πριν από δύο εβδομάδες δώδεκα μοναχές μας απήχθησαν από το μοναστήρι της Αγίας  Θέκλας της Μααλούλα στη Συρία . Αυτές οι μοναχές είναι αθώες γυναίκες που φροντίζουν κάποια ορφανά στο μοναστήρι . Αυτές οι γαλήνιες γυναίκες δεν έχουν όπλα και δεν πολεμούν , αλλά προσεύχονται  για την ειρήνη  μέρα και νύχτα . Ήρθα σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μίλησα στον Πρέσβη ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιτύχει την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων επισκόπων, αλλά και των μοναζών, αλλά εις μάτην .

Πρόσφατα ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Αλ Τζαζίρα, το οποίο φέρεται να έδειξε τις καλόγριες και την Ηγουμένη της Μονής , Μητέρα Πελαγία, σε αιχμαλωσία , και είπε ότι ζούσε σε μια βίλα . Τι κοροϊδία ! Αν οι απαγωγείς ήθελαν οι καλόγριες για να ξεφύγουν από το βομβαρδισμό της Μααλούλα , θα μπορούσαν να τις στείλουν στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Δαμασκού , το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει εκατό μοναχές . Γνωρίζουμε την αλήθεια κ. Πρόεδρε . Η αλήθεια είναι ότι το βίντεο έγινε με ακραία ψυχολογική πίεση, την οποία αυτές οι καλόγριες υπομένουν κάθε μέρα . Υπάρχει κάθε λόγος να φοβούνται για την ασφάλειά τους .

Τέλος, κύριε Πρόεδρε, οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε ως ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου για να σταματήσει η αιματοχυσία και η καταστροφή στη Συρία θα το εκτιμούσαμε. Είθε η ειρήνη των Χριστουγέννων, την οποία δεν καταλαβαίνει αυτός ο κατεστραμμένος κόσμος, να κατοικήσει στις καρδιές σας και στις καρδιές της οικογένειας σας για πάντα .

Με φιλικούς χαιρετισμούς ,

Μητροπολίτης PHILIP ( Saliba )"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου